Allah swta geeft onze geliefde profeet Mohammed saws zeven veschillende namen in de Koran. In de Koran wordt de profeet Mohammed saws op zeven verschillede manieren aangesproken door Allah swta. Deze zeven namen hebben allemaal een diepere betekenis, zoals Muhammed de prijzenswaardige betekend en Ahmed degene die prijst. Ook wordt hij saws bijvoorbeeld Abdallah, oftewel dienaar van Allah,  genoemd in surah al jinn:

En waarlijk toen de dienaar van Allah stond en Hem aanriep, stonden de djinns rondom hem bijna bovenop elkaar.

Enkele namen zijn ook de namen van de surah waarin hij voorkomt zoals bij Taha, Yasseen, Muhammed, al Muzamil en al mudáthir. Deze laatste twee namen beteken de met dekens toegedekte en referen aan de eerste openbaringen aan de profeet Mohammed saws. Hij was totaal overdondert en het was zijn vrouw Gadijja die hem troostte en geruststelde.

Daarnaast wordt de boodschapper Mohammed saws op meerdere manieren beschreven in de Koran. Hij saws wordt de getuige genoemd aangezien hij voor ons en alle  volken van eerdere profeten als getuige zal optreden op de dag des oordeels. Daarnaast is hij saws Mubashir, degene die de goede boodschap verkondigt, zodat degene die een zacht hart hebben gerustgesteld worden dat de rechtvaardige in absolute controle is en het leed in de wereld slechts van voorbijgaande aard is. Degene die goed doen zullen het paradijs bereiken.  Daarnaast is hij ook annadhiran, oftewel de waarschuwer. Hij waarschuwt degenen die denken dat het slechte gedrag van ongelovigen onbestraft zal blijven en dat het slechts de duivel is die ongehoorzaamheid schoonschijnend voor ze maakt. Om de mensen succesvol te laten zijn heeft Allah swta de boodschapper gestuurd als ad daai’an, degene die de mesnen oproept het rechte pad van Allah swta te volgen. Als laatste de benaming as-siraaj al-muneer, oftewel de lamp die het licht verspreid.

Wat een enorme verantwoording werd er op de schuoders van de profeet Mohammed gelegd en wat zijn we Allah swat dankbaar voor al het werk wat hij saws verricht heeft. Deze week wordt ook de verjaardag van de profeet Mohammed gevierd. Dit is een mooie gelegenheid om samen te komen en onze kennis van de belangrijkste persoon in ons leven te vergroten. Laat dit ons hart verzachten en onze dankbaarheid naar Allah swta vergroten voor het zenden van al-Haashir saws, oftewel degene die de mensheid verzamelt en hun gedrag veredeld.