11-11-2016, Heb je Schepper lief

Allah swta zegt in de Koran:

Zei die geloven en goede werken verrichten, de meest barmhartige zal hem liefde geven.

Mijn beste broeders en zusters, één van de mooiste relaties waaraan een mens kan bouwen is de relatie met Allah swta, zolang hij gebaseerd is op de onvoorwaardelijke liefde die hij voelt voor zijn schepper. Deze relatie wordt versterkt door het uitvoeren van de geboden die de barmhartige de gelovige opdraagt en het afhouden van de dingen die Allah swta verbiedt. Dit is de meest zekere manier om genoeg beloningen te verzamelen voor het paradijs. Als je de schepper op deze manier lief hebt en hem eert, zal hij je verheffen en de juiste deuren voor je openen als je er om vraagt. Hij weet welke deuren voor je geopend moeten worden, want Hij weet wat het beste voor je is. Zowel in deze wereld en in het hiernamaals, want als de dienaar in deze wereld geliefd is, is hij of zij dat ook in het hiernamaals.

De profeet Mohammed heeft gezegd:

Wanneer Allah swta een dienaar lief heeft, roept hij Gabriel op en zegt: ik hou van deze dienaar dus heb hem ook lief. Gabriel zal deze persoon dan ook lief hebben en zal tegen de engelen roepen: Allah heeft deze persoon lief dus heb deze persoon ook lief. De engelen zullen deze persoon dan lief hebben en deze zal acceptatie krijgen in deze wereld. Het tegenovergestelde zal gebeuren wanneer iemand Allah swta zijn toorn wekt.

Heb Allah swta dus lief, realiseer je iedere dag, iedere minuut hoe gezegend je bent. Je hart klopt, je bloed stroomt, je spieren werken en we nemen het voor lief. Sta stil bij hoe de tedere en welonderrichte de meest tere bloemen heeft gecreëerd, hoe hij ons confronteert met de kinderlijke onschuld van ons nageslacht en hoe hij de meest prachtige wolkenluchten in aanschijn brengt. Wees dankbaar voor de kleine dingen en laat je hart vol liefde stromen voor de schepper. Ali raddiallahuanhu vroeg eens aan de Profeet saws, Hoe kan ik de gunsten van Allah verkrijgen. Mohammed saws antwoorde: Als je liefde voor Allah swta in je hart hebt, dan zijn de engelen dichtbij.

 

De belofte die Allah swta in het heilige schrift aan de gelovigen doet is waarheid. Houdt dus af van de zaken die Allah swta verboden heeft en doe goede daden. Vul je hart met liefde voor je schepper en hij zal ook jou lief hebben.